fredag 28 januari 2011

Nu börjar planerna ta form!

Nu börjar planerna för Stickstämman ta form. Så här kommer äntligen lite information.

Stickstämman 2011 kommer att hållas på Önnestad folkhögskola i Skåne, den 21 -24 juli. Önnestad ligger i nordöstra Skåne vid väg 21 mellan Kristianstad och Hässleholm. Närmaste tågstation är Kristianstad därifrån finns bussförbindelse, resan tar ca 15 minuter. Kommer du med bil finns det gratis parkering på folkhögskolans område.Önnestad Folkhögskola har bland annat en textillinje och en konstskola i sitt kursutbud. Sedan flera år ordnar Skånes Hemslöjdsförbund slöjdkurser under sommaren, i samarbete med folkhögskolan

Folkhögskolan ligger i ett parkområde med goda möjligheter att sitta ute när vädret är vackert. Översiktskarta över området

På skolan finns 65 rum i elevinternat och vandrarhem. Boendet är enkelt. Ungefär hälften av rummen har egen toalett och dusch. Antalet enkelrum är begränsat så om du reser tillsammans med en väninna är det jättebra om ni kan dela rum. I tvåbäddsrummen finns antingen två enkelsängar eller en våningssäng. Skolan är delvis handikappanpassad.

På elevinternatet bor du i korridor. Där har de flesta rummen egen dusch och toalett. De övriga har handfat på rummet och delad dusch och toalett i korridoren. Vandrarhemsboendet finns i mindre hus med fyra rum i varje, som delar dusch och toalett.


Lilla Elevhemmet


AllrumRumsinteriörVandrahemsboendet


Matplats

Rumsinteriör


Arrangör för Stickstämman är Skånes Hemslöjdsförbund, Hemslöjdskonsulenterna i Skåne tillsammans med Önnestad folkhögskola.

/Åsa Stentoft
länshemslöjdskonsulent

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar