måndag 21 mars 2011

Gör ett eget grundmönster och snygga uppläggningar och avslutningarUlla Engquist är textilkonsult, med Högre Hemslöjdsutbildningen på Handarbetets Vänner, Stockholm som grund. Hon är egenföretagare och driver butiken s p e c i e l l, med inriktning på stickat – garn – skinn. Kvalitet och estetiskt helhetsintryck går som en röd tråd genom Ullas arbete med stickningen. Hennes specialitet är att montera och kombinera stickade detaljer.

Ulla kommer hålla två heldagskurser och två halvdagskurser.

Heldagskurs: Konstruera Ditt eget grundmönster utifrån egna önskemål.
Du utgår ifrån dina personliga mått, ditt garn och önskad stickteknik, och provar dig fram till en lämplig kvalitet. Utifrån maskor och varv kan du sedan konstruera en grundmodell med rak ärm.

Du bestämmer om tröjan ska; vara lång eller kort, med resårkant eller dubbelvikt kant, ha en rund, fyrkantig, V-ringad eller båtformad halsringning. Med utgångspunkt från det bestämmer du hur kanterna på ärm, bål och hals skall kombineras för att ge plagget en estetisk helhet.

I mån av tid stickar du små detaljer. När dagen är slut har du konstruerat ett grundmönster som du kan sticka utifrån och använda på många olika sätt.

Kortkurs: Sticka uppläggningar och avslutningar och allt roligt däremellan!
Du kommer att få prova på olika sätt att göra uppläggningar/kanter och avmaskningar/avslutningar och kombinera dessa med varandra för olika ändamål och plagg.

Vad är bra att tänka på? Hur är hållbarheten i en uppläggning i ett stickat plagg i just ett speciellt användningsområde? Hur stämmer stickor och garn till en tänkt uppläggning/avslutning?

Du får sticka små provlappar som du sedan kan användas som inspirationsmaterial i ditt fortsatta arbete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar