tisdag 1 mars 2011

Tvåändsstickning

I Skåne har vi märkt av ett ökat intresse för tvåändsstickning det gör det extra roligt att Karin kommer till stickstämman och lär ut den tekniken.


Karin Kahnlund, Leksand driver företaget Uppstickaren sedan drygt 10 år. Hon brukar beskriva sig själv som egen företagare med förmånen att leva på stickning! Karin arbetar med stickning på många olika sätt - genom att leda kurser på bland annat HV skola och Sätergläntan, och i den egna stickverkstan där hon säljer garner, materialsatser och stickmaskiner. År 2001 tilldelades Karin Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbunds och Nordiska museets slöjdarstipendium vilket innebar en veckas studier i Nordiska museets samlingar och redovisning på museets utställning ”Slöjd*jul”.

Karin kommer att hålla två halvdagskurser och två olika heldagskurs i tvåändsstickning

Heldagskurs 1: Tvåändsstickning för nybörjare
Här kan du lära dig tvåändsstickning från grunden; uppläggning, aviga och räta maskor och att sticka mönsterkrus - det typiska sättet att göra reliefmönster i tvåändsstickning.

Heldagskurs 2: Tvåändsstickning för fortsättare
Det här är en fortsättningskurs för dig som redan kan grunderna och vill fördjupa dig - kanske i att sticka mönster med två eller flera färger, eller något annat.

Halvdagskurs: Uppläggning i tvåändsstickning
På den här kursen lär du dig att göra uppläggningar i tvåändsstickning. De är dekorativa och användbara till spedetröjor och all annan stickning.

1 kommentar:

  1. Jättebra - om jag kommer med ska jag försöka vara med på heldagskurs 2!

    SvaraRadera